Ik zoek een bewindvoerder. Waar moet ik op letten?

Als u een bewindvoerder kiest is het het belangrijkst dat u diegene uw portemonnee toevertrouwt. Hebt u geen goed gevoel bij de persoon of het kantoor? Doe het niet en zoek verder. U gaat voor een langere tijd samenwerken, dus kies zorgvuldig! Voer gerust verschillende gesprekken om te weten met wie u het ziet zitten.

”De rechtbank zorgt ervoor dat alle benoembare bewindvoerders en kantoren zijn getoetst op geschiktheid. Als u bij iemand onder beschermingsbewind komt is diegene van te voren goedgekeurd door de rechtbank.”

Wat voor een manier van werken past bij u? Iemand met een helpende houding of juist iemand die u zoveel mogelijk zelf laat doen? Is het voor u prima om tijdens spreekuren te bellen of wil u uw bewindvoerder de hele dag kunnen bereiken?
Bent u computervaardig? Kunt u digitaal uw dossier volgen? Of werkt u het liefst met papieren? Kiest u voor een kleinschalig kantoor die misschien wat persoonlijker aanvoelt? Of juist een grootschalig kantoor waarbij u weet dat er altijd iemand is als u een vraag heeft.

Het is uw eigen verzoekschrift tot onderbewindstelling. Zoek door tot u weet dat dit degene is waar u zich aan wilt verbinden.

Klik hier voor het verzoekschrift onderbewindstelling.

Lees verder